کمان برقی آسانسور

کمان برقی آسانسور همانند قفل آسانسور از متعلقات درب آسانسور می باشد. این وسیله در جهت باز و بسته شدن آسانتر درب طبقه آسانسور بکار برده می شود. کمان درب آسانسور هنگامی که کابین از حرکت باز می ایستد غیر فعال شده و با فشار جک توسط اهرم خود، اهرم قفل را به عقب کشیده و در نهایت به درب طبقه مورد نظر اجازه باز شدن می دهد. این وسیله بر روی کابین نصب شده و یکی از قطعات جانبی آسانسور محسوب می گردد.

کمان برقی آسانسور

کمان برقی آسانسور

عملکرد مکانیزم درب های آسانسور بدین صورت است که تا زمانی که کابین در حال حرکت است به هیچ وجه درب های طبقات باز نخواهند شد و این مهم تنها برای حفظ ایمنی در آسانسور توسط قفل و کمان درب آسانسور لحاظ شده است. اما هنگامی که کابین متوقف می شود، همزمان با توقف آن کمان درب آسانسور که بر روی کابین سمتی که قفل درب طبقه قرار گرفته است، نصب شده، با یک فشار اهرمی به زبانه قفل آسانسور درب را باز می کند. البته فقط درب طبقه مورد نظر باز می شود و مابقی درب ها بسته خواهند ماند. کمان ها به دو صورت برای درب های لولایی یا معمولی و درب های اتوماتیک همانند  کشویی و تلسکوپی و … در آسانسور بکار برده می شوند.

کمان برقی آسانسور

این قطعه تشکیل شده است از یک بویین مغناطیسی و نیز یک اهرم و جک که بر روی کابین آسانسور سمتی که قفل ایمنی درب طبقه قرار گرفته است نصب می شود. وظیفه این وسیله این است که تا زمان رسیدن کابین به طبقه مورد نظر، اجازه باز شدن به درب  طبقه را  ندهد. اما بعد از متوقف شدن کابین این وسیله از کار افتاده و توسط اهرم خود، که با فشار جک عمل می کند، اهرم قفل درب را به عقب کشیده و اجازه باز شدن به درب طبقه را می دهد. در واقع از کمان درب آسانسور برای باز نمودن درب طبقه مورد نظر هنگام توقف کابین استفاده می شود. این وسیله در دو مدل مکانیکی و برقی به بازار عرضه می شود. معمولا کمان های مکانیکی را همزمان با درب کابین سفارش می دهند.

نوع عملکرد کمان برقی بدین صورت است :

که هنگامی که درب کابین آسانسور به هر علتی دچار مشکل شده باشد و از کار افتاده باشد، تا زمانی که مشکل برطرف شود با بهره گیری از روش های دیگر می توان از آسانسور استفاده کرد. اما این موضوع در مورد استفاده از کمان مکانیکی صدق نمی کند و در صورت از کار افتادن درب کابین، آسانسور بلا استفاده خواهد ماند و برای حفظ ایمنی باید حتما مشکل درب کابین رفع شده تا بتوان اژ آسانسور استفاده نمود.

برای درب های لولایی، کمان درب به صورت یک سیستم کوچک فلزی با سیم پیچ و هسته متحرک که بر روی کابین نصب می شود، عهده دار باز کردن درب می باشد. در طول زمان حرکت کابین به واسطه ولتاژی که به سیم کمان رسانده می شود، بازوی متحرک کمان درب جمع شده و از برخورد آن با بازوی قفل درب جلوگیری می شود. اما به محض رسیدن کابین و توقف آن در طبقه مورد نظر، ولتاژ اعمال شده برداشته می شود و این سبب اصابت بازوی کمان به دستگیره قفل درب شده و در نتیجه درب باز می گردد. ولتاژ کار کمان که توسط یک مدار ساده دیودی پس از تحرک نیم سیکل می شود. تا در طولانی مدت مانع از سوخته شدن سیم پیچ شود، معمولا 220 ولت ac می باشد.

در آسانسور های با درب اتوماتیک، باز و بسته شدن درب به عهده ی یک موتور الکترونیکی است که البته در سیستم های جدید از 24 ولت dc آن استفاده می شود، اما در سیستم های قدیمی از موتور های 3 فاز 110 و 380 استفاده می شده است.